Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babiččin švestkový koláč

fotka Babiččin švestkový koláč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Babiččin švestkový koláč :

500 g mouka pšeničná hladká  | cca 70 g droždí  | 1 lžička sůl  | 10 dkg + 4 lžíce na drobenku cukr moučka  | 2 dcl olej rostlinný  | 3 ks do těsta + 1 ks na potření žloutek  | 1/4 l mléko polotučné  | 4 lžíce mouka pšeničná polohrubá  | asi 10 dkg máslo  | dle potřeby; švestky

Postup přípravy receptu Babiččin švestkový koláč :

Smícháme mouku a sůl. Do vlažného mléka dáme 1 lžičku cukru a droždí. Takto připravený kvásek necháme vykynout na teplém místě.
Do mouky přidáme zbylý cukr (ještě si 4 lžíce necháme na drobenku) a žloutky. Dolejeme vykynutý kvásek a olej.
Velice důkladně promícháme a necháme kynout na teplém místě, posypané troškou hladké mouky a přikryté utěrkou.
Po vykynutí znova přemícháme, těsto pak bude nadýchanější. A necháme znova kynout.
Mezitím si připravíme drobenku, smícháním 4 lžic polohrubé mouky, 4 lžic cukru a necelých 10 dkg másla. Drobenka by neměla být příliš sypká.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 6 dílů a na vále posypaném moukou postupně vyválíme 6 placek (každá velikostí asi na polovinu pečícího plechu).
Plechy na pečení vyložíme pečícím papírem, položíme vyválené těsto.
Kraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem, poklademe celé ovocem a ovoce posypeme drobenkou.
Pečeme asi při 160 - 180 °C, každý plech asi 8 - 10 minut.
Ihned po vytažení z trouby potřeme kraje rozpuštěným máslem.

Tip Ženy-in: nemusíme použít jen švestky, ale jakékoliv ovoce, které nám chutná. Jablka, meruňky, broskve...

Dobrou chuť přeji...


Fotky receptu Babiččin švestkový koláč :

Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Babiččin švestkový koláč
Fotky vložil: sylver,Natural,mikejla,vilka,notburga,kacice,alenab,Nandiči 
Hodnocení receptu Babiččin švestkový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka