Použité suroviny receptu Biskupský chlebíček tvarohový:
3 vejce
| 250 g cukru
| 1 lžíce citronové kůry
| 1 tvaroh
| 250 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 100 g kandovaného ovoce
| 60 g rozinek
| 1 lžíce rumu
| máslo a mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček tvarohový:
Rozinky zalijeme rumem a 2 lžícemi horké vody. Formu vymažeme a vysypeme. Žloutky utřeme s asi 200g cukru, přidáme citronovou kůru a tvaroh a umícháme dohladka.
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Mouku promísíme s práškem do pečiva a spolu se sněhem ji vmícháme do tvarohového základu.
Nakonec přidáme kandované ovoce s okapanými rozinkami a pečeme asi 45 minut při 170 stupních.