Postup přípravy receptu Boženčina pohádka:
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme kakao, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Z 300 g másla a stejného množství mouky připravíme jíšku, odstavíme, vlijeme mléko, rozmícháme, vrátíme na plotýnku a uvaříme hladkou kaši. Necháme zchladnout a mezi tím vyšleháme zbylé máslo s cukrem a kakaem. Když je kaše studená, všleháme máslovou hmotu a vyšleháme do krému.
Šlehačky nebo Ramy Cremefine vyšleháme do tuha.
Na studený korpus natřeme kakaový krém, na něj rozetřeme ušlehané šlehačky a zasypeme strouhanou čokoládou. Dáme nejlépe na noc do ledničky rozležet, pokud ovšem dokážeme odolat pohádkové vůni.