Použité suroviny receptu Broskvový koláč s drobenkou:
300 g polohrubé mouky
| 1 sáček prášku do pečiva
| 1 sáček vanilkového cukru
| 150 g krupicového cukru
| špetka soli
| špetka nastrouhané citronové kůry
| 2 vejce
| 125 ml oleje
| 125 ml kysané smetany
| 15 broskví
| Na drobenku
| 50 g hrubé mouky
| 50 g moučkového cukru
| kousek masla
Postup přípravy receptu Broskvový koláč s drobenkou:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, oběma cukry, solí a citronovou kůrou. Přidáme vejce, olej a kysanou smetanu a vypracujeme těsto. Rozetřeme ho na plech vyložený pečícím papírem, hustě poklademe nakrájenými broskvemi a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170-180ˇC asi 30 minut dorůžova.