Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brusinkové mlsky

fotka Brusinkové mlsky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Brusinkové mlsky:

Těsto: 250 g tekutého medu  | 125 g cukru  | 100 g sušených amerických brusinek  | 50 g vlašských ořechů  | 1 čajová lžička potaše (uhličitan draselný, draslo)  | 2 polévkové lžíce vody  | 2 čajové lžičky perníkového koření  | 300 g mouky  | Dále: 100 g moučkového cukru  | 100 ml vody  | 30 g sušených brusinek

Postup přípravy receptu Brusinkové mlsky:

1. Za stálého míchání rozehřejeme v hrnci med a cukr, až se cukr rozpustí. Poté necháme trochu vychladnout.

2. Brusinky a vlašské ořechy (pár odložíme na zdobení) nasekáme nadrobno. Potaš rozpustíme ve vodě. Perníkové koření smícháme s moukou. Polovinu mouky, brusinky, vlašské ořechy a rozpuštěný potaš přidáme k medu a promícháme. Hmotu se zbytkem mouky uhněteme do hladka. Těsto vyválíme na plechu vyloženém papírem na pečení. Pravý růžek (asi 5 x 6 cm) si označíme nožem. Plech odložíme na asi jednu hodinu do chladna.

3. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C (plynová: stupeň 2-3, horkovzdušná: 160°C) asi 20-25 minut.

4. Moučkový cukr lehce svaříme s vodou do mírného sirupu. Horké pečivo touto směsí lehce potřeme a ozdobíme zbylými brusinkami a vlašskými ořechy. Poté krájíme podle označení v pravém rohu.



Nutriční hodnoty / kus cca:
Energetická hodnota: 137 kcal / 572 kJ Bílkoviny: 1,5 g Tuky: 1,4 g Sacharidy: 29 g

Zdroj: Cranberry marketing committee


Fotky receptu Brusinkové mlsky:

Brusinkové mlsky
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Brusinkové mlsky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc