Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České tvarohové koláče

fotka České tvarohové koláče
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu České tvarohové koláče:

50 g tuku  | nádivka  | 50 g másla  | 250 g tvarohu  | 3 lžíce mléka  | 1 vanilkový cukr  | 1/2 citronu  | 50 g cukr moučka  | 1 vejce  | těsto  | 3 vejce  |  sůl  | 500 g hladké mouky  | 100 g másla  | 1 kostka droždí  | 80 g cukru  | 1/4 l mléka

Postup přípravy receptu České tvarohové koláče:

Necelý čtvrtlitr mléka ohřejeme, tak aby bylo mléko vlahé. Z poloviny mléka, droždí, lžíce cukru a asi dvou lžic mouky připravíme řídký kvásek, který necháme vykynout.

Máslo rozpustíme. Asi z poloviny omytého citronu nastrouháme kůru. Žloutky oddělíme od bílků, bílky ponecháme na potření koláčů a žloutky rozkvedláme ve druhé polovině mléka. Do mléka také přilijeme rozpuštěné, ale ne horké máslo a vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr.

Mouku prosejeme s cukrem a solí, přilijeme vykynutý kvásek a směs mléka, tuku a žloutků. Vypracujeme vláčné těsto. Nemělo by lepit. Správně vypracované těsto se "nechytá" mísy ani vařečky. Těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím si připravíme nádivku podle receptu Tvarohová nádivka na koláče. Nádivku lze vylepšit rozinkami.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném válu váleček, ten rozdělíme na stejné kousky. Každý kousek zakulatíme a položíme na vymazaný plech, nebo plech opatřený pečícím papírem. Do každého bochánku vytlačíme střed, do kterého dáme nádivku. Doporučuji udělat si raneček z kousku čistého hadříku, naplněný moukou. Tímto ranečkem lze krásně vytlačit střed do každého koláče. Vzniklé úzké okraje koláčů potřeme rozšlehaným bílkem. Připravené naplněné koláče necháme na plechu ještě chvíli kynout. Potom je dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.


Fotky receptu České tvarohové koláče:

České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
České tvarohové koláče
Fotky vložil: uschi3,Natural,Marci7,hlouskova 
Hodnocení receptu České tvarohové koláče
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !