2 lžíce želatiny
| 100 g mléčné nebo hořké čokolády
| 1 lžíce kakaa
| 1/2 l mléka
| 2 vejce
| 1 lžíce rumu
| 8-9 lžic Cremefine ke šlehání
| 50 g mandlí
Postup přípravy receptu Čokoládový puding:
Postup:
1) Želatinu namočíme na 10 minut do 1 dl studené vody 2) Čokoládu nalámeme na malé kousky a ty dáme do kastrolku společně s jednou až dvěma lžícemi horké vody. Na mírném ohni necháme za stálého míchání rozehřát. 3) K čokoládě přimícháme kakao a mléko a přivedeme celou směs do varu. Nesmíme zapomenout míchat. 4) Kastrol odstavíme. Rozpuštěnou želatinu vyndáme z vody a hned ji vmícháme do horké čokoládové mísy, až se docela rozpustí. 5) Rozklepneme vajíčka, žloutky utřeme s cukrem a přidáme do čokoládové hmoty. 6) Z bílků si ušleháme sníh a pak ušleháme i Ramu Cremefine. 7) Když čokoládová hmota trochu vychladne, opatrně do ní vmícháme nejprve sníh a potom Ramu Cremefine. 8) Puding necháme ztuhnou v ledničce. Nakonec ho posypeme sekanými mandlemi, nebo něčím podle vaší chuti.