Postup přípravy receptu Domácí buchta:
Droždí rozdrobíme do šálku teplého mléka, přidáme trochu cukru a lžičku hladké mouky. Rozmícháme a necháme na teple vykynout. Do přesáté mouky přidáme vejce, zbytek cukru a mléka, citrónovou kůru, sůl, třetinu rozpuštěného tuku a vykynutý kvásek. Pečlivě promícháme, propracujeme na vláčné těsto a necháme na teple vykynout, což trvá asi hodinu. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rozválíme na slabší plát a rozdělíme asi na 25 dílků.
Dílky ještě trochu roztlačíme rukou a navršíme na náplně. Pečlivě zabalíme aby náplň nevytékala. Buchty skládáme do vymaštěného pekáče a po okrajích je ještě promašťujeme. Buchty v pekáči necháme vykynout, na povrchu je potřeme tukem a ve vyhřáté troubě upečeme do červena.