Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí medovník

fotka Domácí medovník
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Domácí medovník:

Drobení:  | 60 g sekaných vlašských ořechů  |  Krém:  | 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka  | 320 g másla  |  Těsto:  | 1 lžička jedlé sody  | 3 vejce  | 300 g moučkového cukru  | 250 g Hery  | 4 lžíce medu  | 400 g hladké mouky

Postup přípravy receptu Domácí medovník:

Neotevřenou plechovku slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a dvě hodiny vaříme. Vystydlé karamelové mléko vyšleháme pomocí šlehače s máslem do hladkého krému. Během vaření si připravíme těsto a upečeme. Do většího kastrolu nalijeme vodu a dáme na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přivedeme do varu. Do misky dáme Heru a necháme ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, a jedlou sodu. Nakonec vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud těsto nebude mít tmavě medovou barvu.
Předehřejeme troubu na 175C. Podle dortové formy vystříháme z pečícího papíru kola, na které z těsta pomocí potravinové fólie rozválíme pět tenkých plátů. Těsto by mělo kružnici o kus přesahovat. Pečeme 5 až 7 minut dozlatova. Opět použijeme dortovou formu a upečené pláty ořežeme. Odřezky rozdrtíme v hmoždíři a odložíme stranou. Dort sestavíme potíráním jednotlivých upečených medových plátů karamelovým krémem a skládáním na sebe. Potřeme i vrchní plát a celý obvod dortu. Jemnou drť z odřezků smícháme se sekanými vlašskými ořechy a dort směsí posypeme a obalíme. Dáme na chladné a tmavé místo odležet, klidně dva až tři dny.
U nás ještě jednotlivé porce medovníku zdobíme čokoládovým topikem.


Fotky receptu Domácí medovník:

Domácí medovník
Domácí medovník
Domácí medovník
Domácí medovník
Domácí medovník
Domácí medovník
Domácí medovník
Domácí medovník
Fotky vložil: Marci7,Mangovka,LeninkaV,hanina51 
Hodnocení receptu Domácí medovník
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !