Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Dukátové buchtičky s vanilkovorumovým krémem:
Těsto:
| 600 g hladké mouky
| 100 g 100% tuku
| 1 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 3/4 kostky droždí
| 1/2 lžičky sole
| 2 lžíce rumu
| 70 g cukru
| trochu strouhané citrónové kůry
| 1 a 1/2 hrnku mléka
| olej na plech
| máslo na potření
| Krém:
| 1 l mléka
| 1 vanilkový pudink
| 4 lžíce cukru
| 7 lžic rumu
| 5 žloutků
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Dukátové buchtičky s vanilkovorumovým krémem:
Vytvoříme těsto a necháme kynout. Po vykynutí opět proděláme a necháme kynout. Potom tvoříme silnější válečky, které krájíme asi 1,5 cm dlouhé. Vkládáme na plech (na levé straně ho mám podložený prkýnkem, aby se olej držel pouze v pravé části kam buchtičky nejdřív házím a obaluji v oleji) a necháme asi 15 minut kynout. Pečeme na nejnižší výkon v rozpálené troubě na horní mřížce asi 40 minut. U plynové trouby necháme ještě dole plech. Po upečení lehce namažeme plátkem másla. Krém: Do hrnce dáme půl litru mléka a 4 lžíce cukru krystal. Do horkého mléka zamícháme vanilkový puding rozmíchaný ve ¼ litru mléka a povaříme 1 minutu. Odstavíme a přidáme 7 lžic rumu, zamícháme a pomalu vmícháme rozšlehané žloutky s vanilkovým cukrem a zbytkem mléka. Potom dáme hrnec na plotnu a šleháme, ale těsně před varem odstavíme, aby se žloutky nesrazily. A je hotovo.
Fotky receptu Dukátové buchtičky s vanilkovorumovým krémem:
Fotky vložil: katyakaty,Olča4,kacice,meluzína,vilka,ivanao