Použité suroviny receptu Hraběnčiny řezy s rozinkami:
500 g mouka pšeničná polohrubá
| 150 g cukr krupice
| 250 g Hera
| 4 ks žloutek
| 1 balíček prášek do pečiva
| 8 ks jablka
| podel chuti rozinky
| podel chuti vlašské ořechy
| špetka skořice
| 5 ks bílek
| 100 g cukr moučka
Postup přípravy receptu Hraběnčiny řezy s rozinkami:
Z přísad (cukr krupice, žloutky, tuk, mouka a prášek do pečiva)zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a pokryjeme jím dno vyššího plechu. 1/3 těsta si odložíme do lednice (mrazáku), aby ztuhlo.
Na těsto nastrouháme jablka a posypeme rozinkami a nahrubo nakrájenými oříšky a na to vše navršíme ušlehaný sníh (bílky a cukr moučka nebo krupice). Úplně nahoru nastrouháme 1/3 těsta ztuhlého těsta a pečeme.