Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablečno-mrkvová buchta

fotka Jablečno-mrkvová buchta
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Jablečno-mrkvová buchta:

3 vejce  | 300 g moučkového cukru  | 2 dl oleje  | 300 g strouhaných jablek  | 200 g jemně nastrouhané mrkve  | 1 lžíce jedlé sody nebo 1 kypřící prášek do pečiva  | 4 lžíce strouhaných vlašských ořechů - klidně jich můžete dát i víc  | 400 g polohrubé mouky  | 1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu Jablečno-mrkvová buchta:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, nastrouhaná jablka a mrkev, nasekané ořechy. Polohrubou mouku smícháme se sodou (nebo s práškem do pečiva) a přimícháme do směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Hmotu nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Pečeme zhruba 40 min. při teplotě 150 stupňů.
Po zchladnutí potřeme čokoládovou polevou.
Poznámky: Poměr mrkve a jablek lze prakticky libovolně přizpůsobit. Může se dát také méně cukru - stačí i 250 g. Buchta je méně sladká, stačí, že je sladká čokoládová poleva.


Fotky receptu Jablečno-mrkvová buchta:

Jablečno-mrkvová buchta
Fotky vložil: VendaD 
Hodnocení receptu Jablečno-mrkvová buchta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka