Použité suroviny receptu Jablková mramorová bábovka:
těsto
| rozinky
| 1 lžička citr. kůry
| 300 g jablek
| 2 vejce
| 1 prdop
| 200 g cukru krupice
| 2 lžíce oleje
| 300 g hrubé mouky
| kakao
| tuk na vymazání
| mouka
Postup přípravy receptu Jablková mramorová bábovka:
Jablka očistíme a nastrouháme najemno. Odebereme z nich požadované množství.
Cukr ušleháme s vejci a olejem do pěny, přidáme strouhaná jablka, citronovou kůru, mouku s práškem do pečiva a vše promícháme. Do těsta můžeme přidat rozinky a také do části těsta můžeme vmíchat kakao. Těstem vyplníme vymazanou a vysypanou bábovku. Jablkovou mramorovou bábovku pečeme v předehřáté troubě.
Upečenou jablkovou mramorovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a zdobíme.