100 g másla
| 140 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 bílky na sníh
| 140 g loupaných mandlí
| 70 g hrubé mouky
| máslo a mouka na formu
| poleva:
| 3 žloutky
| 140 g pudrového cukru
| vanilkový cukr
| nasucho opražené celé oloupané mandle
Postup přípravy receptu Jarní mandlový dortík:
Do utřeného másla zašleháme cukr a vanilku do světla a lehka. Potom střídavě lehce přidáme ušlehaný sníh z bílků a smíchané na jemno pomleté mandle s moukou.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme je do zlatohněda. Když se zapíchne do středu dortu špejle a je po vyjmutí čistá, dort je upečený.
Studený dort polijeme žloutkovou polevou a až ta ztuhla, okraj dortíku ozdobíme opraženými mandlemi.
Poleva: Ingredience utřeme do hladka a lehka.