Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný jablkový závin:
0,5 l hladké mouky
| 2 žloutky
| 30 g másla
| 1 lžíce octa
| 1 špetka soli
| dle potřeby: vlažná voda
| dle potřeby: 100% tuk na vymazání plechu (nebo peč. papír)
| dle potřeby: máslo na potření závinu
| NÁDIVKA:
| 1 kg oloupaných jablek
| dle chuti: cukr
| 80 g másla
| 3 lžíce strouhanky
| dle chuti: rozinky, oříšky a skořice
Postup přípravy receptu Jemný jablkový závin:
Mouku, žloutky, změklé máslo, ocet, sůl, spojíme vlažnou vodou ve středně husté vláčné těsto. Utvoříme z něj dva bochánky, poprášíme moukou přikryjeme nahřátým kastrolem a než připravíme náplň necháme odležet.
Nahrubo nastrouhaná jablka ocukrujeme, přidáme skořici a zamícháme.
Z bochánku vyválíme tenký plát. Posypeme strouhankou, poklademe jablky, rozinkami pokapeme máslem a posypeme oříšky.
Zabalíme a dáme na plech tak aby spoj byl vespod.
Stejně uděláme druhý závin.
Propícháme vidličkou, potřeme máslem a upečeme na 200 °C.
Před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Jemný jablkový závin:
Fotky vložil: Mangovka,Natural,MichelePrg,Marci7,hlouskova,piskotik,pikaču