Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kardinálův koláč:
50 g polohrubé mouky
| 1 lžíce kypřícího prášku
| 10 vajec
| 250 g cukru
| 1 vanilínový cukr
| práškový cukr na posypání
| Náplň:
| 500 ml smetany na šlehání
| 1 ztužovač šlehačky
| 4 - 5 lžic švestkových povidel
Postup přípravy receptu Kardinálův koláč:
2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilínový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským nářadím na něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby. Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme práškovým cukrem.
Fotky receptu Kardinálův koláč:
Fotky vložil: hlouskova