Postup přípravy receptu Koláčky z máslového kynutého těsta:
Do mísy dáme 2 kg mouky (1 kg hladké a 1 kg polohrubé), přidáme cukr, na okraji mísy rozdrobíme kvasnice, posypeme trošku cukrem, přilejeme vlažné mléko a necháme kvasnice vykynout. Postupně přidáváme žloutky, tuk, sůl, citr. kůru a zbytek mléka. Vymísíme těsto, až dělá puchýře a dáme kynout.
Mezitím si připravíme 100 g hladké mouky a celé máslo, vypracuje váleček a postupně ještě 3x, takže máme 4 máslové válečky.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, postupně část těsta rozválíme a zapracuje do něj máslový váleček a popracuje ještě 3x , máme 4 těsta, které po půl hodině 3x převalujeme.
Poté postupně po jednom těstě, vyválíme velký plát a radýlkem krájíme malé koláčky, do kterých dáme trochu ochuceného tvarohu, rozinku, zavineme dokulata, dáme na plech, mažeme rozšlehaným vejcem a nahoru dáme do špičky drobenku. Koláčky z kynutého máslového těsta jsou velmi chutné a vydrží dlouho vláčné.