Použité suroviny receptu Kremrole se šlehačkou sypané cukrem:
500 g listového těsta
| 300 ml šlehačky
| cukr moučka
| 2 vejce
Postup přípravy receptu Kremrole se šlehačkou sypané cukrem:
Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na kremrolové trubičky - začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci, složíme je na vodou vypláchnutý plech a pečeme dozlatova v horké troubě. Upečené kremrole sesuneme na plochý talíř tak, že každou formičku postavíme užším koncem dolů a shora poklepeme. Vychladlé plníme ušlehanou smetanou a posypeme cukrem.
Fotky receptu Kremrole se šlehačkou sypané cukrem: