Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč

fotka Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč:

čokoládový korpus  |  piškotové plátky  |  naložené višně  | na těžkou pařížskou šlehačku:  | 500 ml šlehačky  | 300 g čokolády  | 100 g 100% tuku  | 200 g cukru krystal  | 150 g kakaa  |  cca 200 g másla (podle chuti)

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč:

Základem celého dortu je těžká pařížská šlehačka, kterou si připravíme takto:
Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu, kterou necháme rozpustit a základ máme hotový. Teď už je ho jen třeba občas promíchat a nechat vychladnout, nejlépe přes noc, a potom vyšlehat do tuhé pěny, do které na závěr zašleháme ještě máslo.
Půlkulatou formu pečlivě vyložíme plátky piškotového korpusu. Pak přidáme asi centimetrovou vrstvu těžké pařížské šlehačky a na ni naskládáme nakrájené tenké plátky čokoládového korpusu. Ty potom pokapeme šťávou z višní, vyložíme boční strany formy, vše natřeme další vrstvou šlehačky a znovu přidáme kousky korpusu. Mezi korpus a šlehačku průběžně přidáváme podle chuti i višně, které přikrýváme dalšími plátky čokoládového korpusu. Ty nakonec potřeme další vrstvou těžké pařížské šlehačky a vše zakryjeme tenkým plátkem piškotového těsta. Stejně vytvoříme i druhou polovinu dortu, necháme zaležet, obě části poté spojíme a celý "míč" znovu důkladně potřeme vrstvou těžké pařížské šlehačky. A můžeme dort dokončit a nazdobit.
Nejdříve si vyválíme bílou i černou sladkou modelovací hmotu na tenké pláty a z nich podle šablony vyřízneme bílé šestiúhelníky a černé pětiúhelníky. Ty pak navlhčíme a lepíme na připravený dort.
Pomocí těžké pařížské šlehačky, různých korpusů, vhodné formy a trochy šikovnosti můžete vytvořit v podstatě jakýkoliv tvar dortu.

Rady:
Teploty všech surovin na těžkou pařížskou šlehačku musí být stejné, jinak se hmota srazí.
Kakao před zavařením prosejte přes síto, aby se nevytvořily hrudky.
Do tohoto typu dortu se nehodí čerstvé ovoce vhodné jsou naopak višně naložené v rumu.
Při volbě náplně nezapomeňte, že těžká pařížská šlehačka je trvanlivá, proto se k ní nehodí čerstvé ani kompotované ovoce, které by se mohlo zkazit.
Sladkou modelovací hmotu barvíme černou potravinářskou barvou.

Poznámky:
Recept na čokoládový (kakaový) korpus najdete u Tvarohových dortíků s malinami (díl Jehněčí jedna báseň).
Recept na piškotové plátky najdete u Punčového dortu (díl Barevné vánoce).
Recept na sladkou modelovací hmotu najdete u dílu Velký dětský flám.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč:

Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč
Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč
Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový míč
Fotky vložil: Mangovka,Vlamape,Nandiči 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Dort Fotbalový
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !