Postup přípravy receptu Kynuté těsto na koláče:
Kvásek připravíme z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a 50 ml vlažného mléka. Necháme na teplém místě vykynout. Do mísy dáme mouku, smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou z citrónu. Do zbylého vlažného mléka dáme rum a rozšleháme žloutky a vejce a přidáme do mouky. Rozpustíme sádlo a máslo, přidáme olej a přidáme do mísy. Vypracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě přikryté utěrkou asi 30 minut kynout. Pak těsto znovu propracujeme a necháme zase 30 minut kynout. Z toho množství uděláme 70 koláčků, které můžeme plnit povidlovou, makovou nebo tvarohovou náplní. Z tohoto těsta nám vydrží koláčky dlouho čerstvé!