Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kynutý broskvový koláč

fotka Kynutý broskvový koláč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Kynutý broskvový koláč:

10 broskví zralých  | nádivka  | 1/2 citronu  | 100 g cukru moučka  | 100 g másla  | 250 ml smetany  | 2 lžíce pudinového prášku  | 2 vejce  | těsto  | 75 g másla  |  sůl  | 50 g cukru  | 1 kostka droždí  | 350 g polohr. mouky  | 200 ml mléka  | trocha cukru moučka

Postup přípravy receptu Kynutý broskvový koláč:

Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, trochu mouky a necháme vykynout kvásek. Mouku prosejeme se solí, máslo rozpustíme. Když je kvásek vykynutý, přidáme ho k mouce, přilijeme máslo a zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut vykynout.

Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na půlměsíčky - asi na šestinky.

Příprava nádivky: Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo ušleháme s cukrem, lžící pudinkového prášku a se žloutky do pěny. Do ní zamícháme nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Zvlášť ušleháme do husté konzistence smetanu a zvlášť i tuhý sníh z bílků. Do máslového krému postupně zlehka zamícháme šlehačku a sníh.

Vykynuté těsto rozválíme (přímo na pečícím papíru) na obdélníkovou placku o velikosti plechu. Doporučuji plech s vyvýšenými okraji. Těsto a hlavně nádivka při pečení nabude a mohla by přetékat.

Těsto přeneseme s pečícím papírem na plech a na placku rozetřeme nádivku. Na nádivku poklademe nakrájené broskve. Dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 35 minut.

Upečený kynutý broskvový koláč se smetanou necháme vychladnout. Chladnutím opět splaskne.


Fotky receptu Kynutý broskvový koláč:

Kynutý broskvový koláč
Kynutý broskvový koláč
Kynutý broskvový koláč
Fotky vložil: uschi3,evulaS33 
Hodnocení receptu Kynutý broskvový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj