Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Listový závin bez překládání

fotka Listový závin bez překládání
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Listový závin bez překládání:

320 g hladké mouky  | 190 g Hery  | 7 lžic + 1 lžička vlažné vody  |  1 lžíce + 1 lžička octa  | 2 žloutky  | špetka soli  |  strouhaná jablka  |  skořicový cukr  |  citronová šťáva  |  rozinky

Postup přípravy receptu Listový závin bez překládání:

V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se nechytá okrajů. Dáme asi na hodinu do chladu, delší doba nevadí. Pak rozválíme, plníme jablky promíchanými se skořicovým cukrem a v zimě i pokapané citronovou šťávou pro zlepšení chuti. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě asi 35 min při 180 °C. Troubu zpočátku neotevíráme a asi po 15 min. zmírníme na 150 °C (horkovzduch).

Těsto je bez cukru, proto můžeme péct i s jinými, případně i slanými náplněmi. Z obrázku je patrné, že i u závinu můžeme zapojit fantazii a nemusíme vždy péct jen jako nudný rukáv.



Fotky receptu Listový závin bez překládání:

Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Fotky vložil: jirajanka,Marci7,Natural,hanina51 
Hodnocení receptu Listový závin bez překládání
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Listový závin bez překládání
Obrázek uživatelky
profil
bez překládání. Na obrázku je závin zatočený jako roláda. Jaký v tom je rozdíl ? Snad jen v tom, že je menší povrch křupavého těsta. Já radši dělám závin přeložený než zabalený. Vy dáváte 2 placky na sebe. Nebo jak?. V receptu není nic napsáno.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles