Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medovník jako z cukrárny

fotka Medovník jako z cukrárny
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Medovník jako z cukrárny:

3 vejce  |  300 g krupicového cukru  |  1 heru  |  3 lžíce tmavého medu  |  1 lžička jedlé sody  | 400 g hladké mouky  | 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka  | 300 g másla

Postup přípravy receptu Medovník jako z cukrárny:

Připravte si vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ni rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr, mouku i jedlou sodu. Předehřejte troubu na 150 °C. Směs v misce míchejte vařečkou přibližně 10 minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Na plech dejte pečící papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu, podle toho, čím budete upečené pláty vykrajovat. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto, mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova (7-10 minut) a totéž proveďte s ostatními. Ihned po vyndání přiložte na placky talíř, dortovou formu, prostě to, čím jste obkreslovali kružnici a nožem ořízněte přesahující okraje. Okraje nevyhazujte, budete je potřebovat na závěrečné zdobení.
Vyrobte krém a posypku. Máslo a mléko vyšlehejte pomocí ruční nebo elektrické metly dohladka, trvá to zhruba deset minut. Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta - dejte do robotu a rozdrďte na jemný prášek.
Sestavte dort. Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažete krémem, opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou. Necháme uležet min. 1 den-2 dny.

Tip: můžete pozměnit krémy. Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do hrnce s vodou a dvě hodiny ji vařte. Nebo 1 hodinu v papiňáku. Po vychladnutí ji otevřete a karamel smíchejte s 1/3 másla. Zbytek másla prošlehejte s 300 g moučkového cukru a 2 sáčky vanilkového cukru (já jsem dala pouze 100 g cukru a přidala javorový sirup), přidejte hrst drobně sekaných vlašských ořechů. Upečené pláty potírejte střídavě oběma krémy.
Moje zkušenost: Dělala jsem krémy z "tipu", ale dort byl pak příliš sladký, i když jsem nedala tolik cukru, kolik je uvedeno a navíc mi krém už nevystačil na potření. Příště zkusím krém jen z másla a NESLAZENÉHO salka, kdyžtak si dle potřeby dosladím sama. Také bych doporučila placky něčím potřít, kvůli změknutí - někdo používá směs černého čaje a javorového sirupu.


Fotky receptu Medovník jako z cukrárny:

Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Medovník jako z cukrárny
Fotky vložil: Marci7,Mangovka,damami,hanina51,LeninkaV 
Hodnocení receptu Medovník jako z cukrárny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Medovník jako z cukrárny
Obrázek uživatelky
profil
nejlépe chutná medovník po týdnu uležení,změkne sám když nebude v ledničce,ale v chladné místnosti, krém děláme ze slazeného salka,uvařeného 2hod,(ale už nepřidáváme cukr) a másla.Medovník je nejlepší zákusek!

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles