Postup přípravy receptu Medový dortík:
1)Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh. Žloutky, cukr, 2 lžíce teplé vody a med vyšleháme do pěny. Do této směsi vmícháme mouku se sodou a perník. kořením. Těsto dáme do vymazané dortové formy a pečeme při 180°C 25 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 4 pláty.
2)Kondenzované mléko vyšleháme s máslem do krému, rozdělíme na dvě poloviny. jednu ponecháme světlou, druhou obarvíme kakaem. Ten kdo má rád karamelovou příchuť, může vložit plechovku kond. mléka do hrnce s vodou tak, aby byla plechovka zcela ponořená, pak vodu uvedeme do varu a vaříme 1- 2 hodiny na mírném plameni, vznikne karamel, který pak ušleháme s máslem. Medový dort nakonec promažeme střídavě světlým a tmavým krémem.