Postup přípravy receptu Piškotové těsto, šlehané :
Do tepluvzdorné mísy rozklepneme celá vejce a mísu dáme do vodní lázně, kde vejce ušleháme do pěny. Postupně začneme přidávat cukr a když hmota zhoustne, mísu z lázně vyjmeme a pěnu šleháme dále až do vychladnutí. Pak přidáme vanilkový cukr a po částech opatrně vmícháme mouku. Připravenou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do ní těsto. Formu můžeme vyložit i něčím jiným. To záleží na konkrétním receptu. Ve vyhřáté troubě pečeme pozvolna asi 45 minut. V průběhu pečení kontrolujeme špejlí, je-li již těsto pečené. Těsto by se na špejli nemělo lepit. Když je hotovo, vyndáme formu z trouby, necháme vychladnout, vyklopíme a dále postupujeme dle konkrétního receptu. Z uvedeného množství piškotového těsta lze připravit jednu klasickou bábovku.