Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravé žloutkové věnečky

fotka Pravé žloutkové věnečky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Pravé žloutkové věnečky:

Krém:  | 500 ml mléko  | 12 dkg cukr krupice  | 15 dkg máslo  | 3 ks vanilkový cukr  | 2 ks vanilkový pudinkový prášek  | 4 lžíce rum  |  poleva:  | 2 lžíce horké mléko  | 1 lžíce rum  | 15 dkg cukr moučka  |  těsto:  | 14 dkg hladká mouka  | 1 špetka sůl  | 90 g ztužený pokrmový tuk  | 250 ml voda  | 4 ks vejce

Postup přípravy receptu Pravé žloutkové věnečky:

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.



Fotky receptu Pravé žloutkové věnečky:

Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Pravé žloutkové věnečky
Fotky vložil: meluzína,hlouskova,johny,damami 
Hodnocení receptu Pravé žloutkové věnečky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka