Použité suroviny receptu Rychlá bublanina s třešněmi:
80 g másla
| 150 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 3 vejce
| 200 ml kefíru
| 150 g polohrubé mouky
| 150 g hladké mouky
| 1 sáček prášku do pečiva
| 500 g třešní
Postup přípravy receptu Rychlá bublanina s třešněmi:
1) Připravte těsto.
Rozehřejte máslo. Vložte ho do misky a ručním mixérem jej rozšlehejte spolu s moučkovým i valnilkovým cukrem, vejci a kefírem. Potom přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny pořádně promíchejte.
2)Přidejte třešně.
Pekáč o rozměrech 35x25cm vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a rovnoměrně ho pokryjte vypeckovanými třešněmi. (pokud jsou těžké a šťavnaté, takže by propadly na dno, obalte je v mouce.)
3) Upečte koláč.
Pečte dvacet minut v troubě předehřáté na 175 stupňů. Hotovou bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.