4 ks vejce
| 300 g cukr krupice
| 300 g hladká mouka
| 250 ml šlehačka ke šlehání
| 1 ks prášek do pečiva
| citrónová kůra
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Šlehačková bábovka:
Ve šlehači šleháme vejce s cukrem do husté pěny. Přilijeme šlehačku a pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva. Můžeme přidat trochu citrónové kůry. Naplníme vymazanou formu, nebo nalijeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut
při teplotě 200 st. C. Špejlí zkoušíme jestli těsto nelepí.
Upečenou šlehačkovou bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Pokud pečeme na plechu, rozkrájíme na řezy a můžeme je ozdobit krémem nebo ušlehanou šlehačkou.