Použité suroviny receptu Sváteční bábovka s kandovaným ovocem a čokoládou:
200 g másla
| 170 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 vejce
| 200 - 250 g polohrubé mouky
| 100 g směsi kandovaného ovoce
| 50 - 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Sváteční bábovka s kandovaným ovocem a čokoládou:
Změklý tuk utřu se 2/3 moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávám žloutky a našlehávám.
Přimíchám část prosáté mouky. Z bílků ušlehám tuhý sníh, přidám zbylý moučkový cukr, došlehám dohusta a se zbylou moukou vmíchám do těsta.
Opatrně vmíchám nadrobno nakrájené kandované ovoce a čokoládu.
Těsto dám do vymazané a vysypané formy, vložím do předehřáté trouby a zvolna peču asi 40 minut.
Fotky receptu Sváteční bábovka s kandovaným ovocem a čokoládou: