Použité suroviny receptu Sváteční hrníčková bábovka:
2 hrnky polohrubé mouky
| 1 1/2 hrnku cukru krupice
| 10 lžic oleje
| 10 lžic horké vody
| 2 lžíce kakaa
| 3 lžíce rumu
| 1 vanilkový pudinkový prášek
| 1 prášek do pečiva
| 6 vajec
| špetka soli
| tuk a strouhanka na formu
Postup přípravy receptu Sváteční hrníčková bábovka:
Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáváme olej a polovinu horké vody. Do směsi přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a špetkou soli, vmícháme z bílků ušlehaný pevný sníh a zbytek horké vody. Část těsta smísíme s kakaem rozmíchaným v rumu. Do tukem vymazané a prosátou strouhankou vysypané bábovkové formy vlijeme část světlého těsta, na ně nalijeme zbytek těsta kakaového. Pečeme ve středně vyhřáté formě asi 45 minut.