Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sváteční karamelový dezert

fotka Sváteční karamelový dezert
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 23

Použité suroviny receptu Sváteční karamelový dezert:

1 slazené kondenzované mléko  | 2 vejce  | 200 g cukr krupice  | 1 kypřící prášek do pečiva  | 100 ml oleje  | 250 ml mléka do těsta  | 500 ml mléka na pudink  | 300 g hladké mouky  | 2 lžíce kakaa  | 2 vanilkové pudinky  | 150 g másla do krému  | 200 g másla do salka  | 2 pytlíčky vanilkové cukry  | 2 balíčky sušenky Bebe mléčné  | 1 balení čokoládové polevy

Postup přípravy receptu Sváteční karamelový dezert:

Recept je trošku obsáhlejší, ale není těžký na přípravu a výsledek stojí za to.
1. Dejte na 2 hodiny vařit Salko - slazené kondenzované mléko. Vaří se zavřené v plechovce, ve vodní lázni - vložte plechovku do hrnce s vodou, voda musí dosahovat minimálně do 3/4 plechovky, vodu stále dolévejte. Po uvaření dejte Salko vychladit - já ho opatrně otevřu, přeliju do misky a chladím mícháním.
2. Upečte spodní piškotový plát - smíchejte 2 celá vejce, cukr, prášek do pečiva, olej, 250 ml mléka, mouku a kakao a těsto vymíchejte do hladka. Nalijte těsto na vymazaný a vysypaný plech, pečte při 180 °C asi 30 minut. Nechte vychladit.
3. Uvařte pudinkový krém - do hrnce nalijte 500 ml studeného mléka, rozmíchejte v něm 2 pudinkové prášky, přidejte 2 vanilkové cukry a 150 g másla nakrájeného na kousky. Směs pomalu zakřívejte a stále ji míchejte, přiveďte k varu a za stálého mchání vařte asi 2 minuty. Uvaříte krásný hladký, hustý krém.
4. Ještě teplý pudinkový krém nalejte na mírně vychladlý piškot. Na něj těsně vedle sebe pokládejte sušenky Bebe a všechno dejte na hodinu ztuhnout, nejlépe do lednice.
5. Vychlazené Salko vyšlehejte s 200 g másla do hladkého krému, který pak namažte na sušenky naskládané na piškotu.
6. Povrch moučníku ozdobte čokoládovou polevou - kupuju tu v pytlíku, která se rozehřeje v mikrovlnce, ustřihnu rožek a stříkám vodorovné a svislé čáry hustě přes sebe, vytvoří se zajímavý povrch.
7. Moučník dejte vychladit do lednice na 2 hodiny - pokud vám ho rodina nesní z pod ruky.


Fotky receptu Sváteční karamelový dezert:

Sváteční karamelový dezert
Fotky vložil: liddduska 
Hodnocení receptu Sváteční karamelový dezert
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !