Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový....):
350 g polohrubé mouky
| 150 g cukru krupice
| 110 g másla
| 2 celá vejce
| 1 vanilkový cukr
| 1 prášek do pečiva
| citrónová kůra
| 1/8 l mléka (spíš i víc)
| švestky nebo jiné ovoce
Postup přípravy receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový....):
Utřeme vajíčka s cukrem a přidáme máslo (Heru). Vyšleháme do pěny a postupně přidáváme mouku (smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou) a mléko. Hotové těsto nalijeme do máslem vytřené a polohrubou moukou vysypaného pekáče, případně do pekáče vyoženého pečícím papírem. Na těsto pokládáme vypeckované švestky (nebo jiné ovoce). Navrch zasypeme drobenkou, kterou si připravíme z trochy másla (cca lžička), cukru krupice a hrubé mouky - prsty prohněteme. Pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 30-35 minut, podle velikosti pekáče.
Pozn.
ovoce do těsta příliš nevtlačujeme, ono i tak trochu klesne a těsto přes něj částečně nakyne.
Fotky receptu Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový....):
Fotky vložil: uschi3,vocjan,alenab,Nandiči