Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tažený jablečný štrůdl

fotka Tažený jablečný štrůdl
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Tažený jablečný štrůdl :

280 g hladké mouky  | 100 ml teplé vody  | 2 lžíce oleje  | 1 lžička citronové šťávy nebo octa  | 1 ks vejce  |  špetka soli  | 100 g rozpuštěného másla  | 10 ks jablek (náplň)  | 4 lžíce strouhanky (náplň)  | 3 lžíce krupicového cukru (náplň)  | 1 lžička mleté skořice (náplň)  |  případně rozinky nebo sekané (náplň)

Postup přípravy receptu Tažený jablečný štrůdl :

1. ZPRACUJTE TĚSTO
Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od středu, nejdříve s pomocí nože, poté už rukama.
Připravte měkké, nepříliš lepivé těsto. Pokud je moc suché, přidejte trochu vody. Těsto propracovávejte na podložce tak dlouho, dokud není hladké, lesklé a nelepivé. Pak utvořte nízký bochánek a nejméně na půl hodiny ho schovejte pod nahřátý hrnec.
Mezičas využijte k přípravě jablek – oloupejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky.
2. VYTVARUJTE PLÁT
Z odpočatého těsta odkrojte polovinu, zbytek (na druhý štrůdl) vraťte pod hrnec. Odkrojenou část rozválejte na lehce pomoučněné podložce na co nejtenčí obdelníček, poté přeneste
na čistou velkou utěrku nebo ubrus a začněte plát vytahovat hřbety rukou. Opatrnými pohyby vytahujte těsto do všech směrů, dokud jím není dobře vidět vzor na utěrce. Nakonec odkrojte případně silnější okraje.
3. NAPLŇTE A ROLUJTE
Potřete plát rozpuštěným máslem, trochu posypte strouhankou a rozprostřete na něj polovinu
jablek. Z každé strany přitom nechte volný asi dvoucentimetrový okraj. Podél jedné z kratších stran - u té, kde budete končit se zavinováním – můžete nechat ještě víc místa. Takto připravený štrůdl lehce poprašte cukrem i skořicí a přidejte rozinky a ořechy.
4. PEČTE V TROUBĚ
Závin pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, u horkovzdušné na 180 °C, zhruba padesát minut až hodinu. V průběhu pečení i po finálním vytažení z trouby závin potírejte rozpuštěným máslem. Před krájením nechte tažený jablečný štrůdl aspoň půl hodiny odpočinout a pak ho pocukrujte.



Recept je na 2 záviny (celkem 16–20 řezů)


Fotky receptu Tažený jablečný štrůdl :

Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Tažený jablečný štrůdl
Fotky vložil: Natural,hlouskova,oko,xxxjunyxxx 
Hodnocení receptu Tažený jablečný štrůdl
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !