6 vajec
| špetka soli
| 2 sklenice vody
| 2 sklenice hrubé mouky
| 1 sklenice oleje
| tuk na plech
| Krém:
| 1 l mléka
| 250 g másla
| 60 g polohrubé mouky
| 3 vanilkové pudinky
| hrst moučkového cukru
Postup přípravy receptu Věnečky :
Vodu, olej a sůl přivedeme do varu a vmícháme mouku. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 2 minuty (těsto se tím propaří). Do prochladlé směsi postupně vmícháme vejce. Těsto naplníme do sáčku a stříkáme na vymaštěný plech. Pečeme 5 minut v rozpálené troubě (během těchto 5 minut troubu neotvíráme), pak stáhmene přívod a dopečeme. Ještě teplé rozkrojíme a po vychladnutí plníme krémem nebo šlehačkou.
Na krém svaříme 1 l mléka se 3 vanikovými pudinky a 60 g polohrubé mouky a necháme vychladnout. Utřeme 250 g másla a hrst cukru a vmícháme vychladlý puding.