Postup přípravy receptu Mrkev s pomerančovou pěnou:
Mrkev omyjeme, očistíme, přitom ponecháme trochu nati, oloupeme. Podle velikosti ji buď rozpůlíme, nebo rozčtvrtíme. Rozehřejeme 20 g másla a mrkev na něm opečeme. Zalijeme vývarem a podusíme asi 10 minut. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme, 1/4 kůry oloupeme na nudličky. Šťávu vymačkáme. Smícháme žloutky, sambal oelek, sůl a pepř. Žloutkovou hmotu postavíme do horké vodní lázně. Střídavě do ní zašleháváme zbylé máslo a pomerančovou šťávu. Mrkev scedíme, zachycenou tekutinu vmícháme do omáčky. Kerblík posekáme a také ho vmícháme spolu s pomerančovou kůrou do omáčky. Rozdělíme na talíře s mrkví.