Vložil: | Delli |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Muffiny s čokoládou a třešněmi:
250g hladké mouky, prosáté se 2 lžícemi prášku do pečiva
| 1 lžička jedlé sody
| 140g sušených třešní nebo višní
| 100g bílé čokolády, nasekané na kousky
| 100g tmavé čokolády, nasekané na kousky
| 100g přírodního krupicového cukru
| 2 vejce, rozšlehaná vidličkou
| 150ml bílého jogurtu
| 100g rozpuštěného másla
Postup přípravy receptu Muffiny s čokoládou a třešněmi:
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr. Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.
2. Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.
Jak zmrazit
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a až na měsíc zamrazte. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.
Fotky receptu Muffiny s čokoládou a třešněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!