Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.07. 2018
Dnes má svátek Vítězslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Můj recept na žloutkové věnečky

fotka Můj recept na žloutkové věnečky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 15

Použité suroviny receptu Můj recept na žloutkové věnečky:

500 ml vody  | 200 g tuku  | 170 g hladké mouky  | 170 g hrubé mouky  | 1 špetka soli  | 10 vajec  | Vanilkový krém do věnečků:  | 2 sáčky mléčného vanilkového pudinku  | 1 máslo  | 3 lžíce krystalového cukru  | 1 vanilkový cukr  | 2 malé štamprlky rumu nebo rumové trestě  | Poleva:  | z 1 citronu šťáva nebo 2-3 lžíce rumu  | 6-8 lžic moučkového cukru

Postup přípravy receptu Můj recept na žloutkové věnečky:

Dáme vařit vodu, sůl, tuk. Až to vře, přidáme mouku a pilně mícháme nejprve k varu, potom odpalujeme těsto (vaříme) nejméně 3-4 minuty. Do prochladlého těsta, až se těsto nelepí na vařečku a okraje hrnce, vmícháme postupně vejce.
Na plech potřený tukem stříkáme těsto tvaru věnečků, banánků nebo větrníků. Vložíme je do hodně vyhřáté trouby (220 °C). Asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme a věnečky dopečeme.
(při pečení není vhodné troubu otevírat, věnečky by se nám mohly srazit),
Vanilkový krém:
Dáme vařit 3/4 litru vody, kterou si rozdělíme na dvě části. Do jedné části vlažné vody rozkvedláme (třeba vidličkou) pudinkové prášky.
Do druhé části vody dáme 3 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr a přivedeme ji do varu.
Pak do vařící vody s cukrem vlijeme rozkvedlané pudinkové prášky a mícháme asi tak 3 minuty.
Uvařený hustý pudink odstavíme z plotny, ale stále ho mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.
Do vychladlého pudinku přidáme asi 2 štamprlátka rumu a promícháme.
Do předem dobře utřeného másla pomalu po lžičkách přidáváme vychladlý pudink.
Krém vymícháme dohladka a plníme jednu část rozkrojených vychladlých věnečků.
Druhou částí věneček lehce přiklopíme.
Hotové můžeme posypat jenom cukrem nebo polít polevou.
Z těsta se dají dělat věnečky, větrníky i banánky.
Můžou se plnit taky ovocnou šlehačkou, pařížskou šlehačkou apod.



Fotky receptu Můj recept na žloutkové věnečky:

Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Můj recept na žloutkové věnečky
Fotky vložil: sylver,katkina,martikam,hlouskova,meluzína,johny 
Hodnocení receptu Můj recept na žloutkové věnečky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !