100 g másla
| 1 větší cibule
| 4 mrkve
| 2 řapíkaté celery
| 1,5 l kuřecího vývaru
| 90 g hladké mouky
| 250 g smetany ke šlehání
| 200 ml kokosového mléka
| 600 g kuřecího masa
| 5 g kari
| 100 g bílé rýže
| 50 g mandlí
Postup přípravy receptu Mulligatavny:
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno. Ve větším kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme, dokud nezměkne. Přimícháme mouku a 2 minuty pražíme na mírném ohni. Poté přidáme kuřecí vývar, smetanu, kokosové mléko, kuřecí maso nakrájené na kostky a kari. Polévku přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a 15 minut povaříme. Přidáme rýži a vaříme dalších 10 - 15 minut. Před podáváním polévku zdobíme plátky pražených mandlí.
Fotky receptu Mulligatavny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!