Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Musaka po česku

fotka Musaka po česku
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Musaka po česku:

500 g mletého masa mix  | 3 kg brambor  | 3 lžíce sladké papriky  | 4 lžíce oleje  | 1 kg cibule  |  gulášové koření  |  česnek  |  pepř  |  sůl  |  papriky čerstvé  | zálivka  | 6-7 lžic hrubé mouky  | 4-5 vajec  | 500 ml mléka

Postup přípravy receptu Musaka po česku:

Na pánvičce rozpálíme olej, na kterém osmahneme dozlatova na kostičky nakrájené 2 cibule. Poté přidáme mleté maso (nejlépe část vepřového a část hovězího masa), které při osmahnutí rozetřeme na malé kousky. Přidáme cca 2 - 3 lžíce mleté sladké papriky, opepříme a osolíme podle chuti. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou. Můžeme přidat i česnek. Papriku můžeme nahradit gulášovou směsí, ale pozor, o to méně pepře a soli. Zkrátka uděláme si hustý guláš z mletého masa.

Pustíme si troubu, aby se předehřála.

Oloupeme a na plátky nakrájíme syrové brambory s cibulí, kterou nakrájíme na kolečka. Pokud máme doma čerstvé papriky, můžeme si na nudličky nakrájet třeba i 2 papriky, které přidáme na vrstvu cibule. Do hlubokého pekáče naskládáme vrstvu syrových brambor, které osolíme a opepříme. Dále vrstvičku cibule a můžeme přidat i papriku. Na cibuli rozetřeme polovinu směsi z mletého masa a opět přidáme vrstvu brambor a cibule (nezapomenout osolit a opepřit) a zbytek směsi z mletého masa. Vše zakryjeme vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme.

Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou (vrchní vrstva brambor začne hnědnout). Doba zapečení záleží na teplotě trouby a pohybuje se cca jeden a půl hodiny.

Mezitím si připravíme zálivku. Do půllitru rozklepneme 4 - 5 vajec, dolijeme mlékem a rozmícháme. Při míchání postupně přidáme 6 - 7 lžic hrubé mouky. Když jsou brambory v pekáči upečené, zalijeme vše zálivkou a necháme ještě cca 1/2 hodiny péct. Zálivka se musí zapéct.


Fotky receptu Musaka po česku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Musaka po česku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !