Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.07. 2018
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Nadívaná krůtí prsa

fotka Nadívaná krůtí prsa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Nadívaná krůtí prsa:

1 konzerva (425 ml) meruněk  | 4 červené papriky  | 1 středně velká cibule  | 2 krajíčky toastového chleba  | 2 vejce  | 2 polévkové lžíce celého zeleného pepře  |  sůl  |  bílý pepř  | 1,2 kg krůtí hrudi  | 1 svazek kořenové zeleniny  | 2 žluté lusky papriky  | 1 pór  | 3 stonky šalvěje  | 1/2 svazku petrželky  | 120 g nivy  | 1 žloutek  | 1/2 kelímku (100 g) smetany ke šlehání  | 1 polévková lžíce tmavší jíšky  |  sladká paprika  |  snítka šalvěje na zdobení, špejle, bílá nit, alobal

Postup přípravy receptu Nadívaná krůtí prsa:

Meruňky dáme okapat a nakrájíme je na kostičky. Dvě červené papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme rovněž na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Na velmi malé kousky nakrájíme krajíčky toastového chleba. Všechny tyto přísady smícháme s vejcem. Přidáme zrnka zeleného pepře, osolíme a opepříme. Maso omyjeme, osušíme a nožem nařízneme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou. Maso lehce stiskneme, sepneme špejlemi a pevně ovážeme bílou nití. Pak je položíme na rošt a pečeme v mírně předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia / plyn stupeň 3) asi 1 1/2 hodiny. Rychle si očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Vložíme ji do vymaštěného pekáče, který vsuneme pod rošt. Pečeni postupně podléváme 1/2 litrem vody. Zbylé papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na velké kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velké špalíky. Obojí rozložíme na rošt přibližně 20 minut před dopečením masa. Aby pečeně získala chřupavou kůrčičku, omyjeme a nasekáme šalvěj a petrželku, které potom smícháme s nivou, hořčicí a žloutkem. Touto směsí potřeme maso 15 minut před jeho dopečením. Pečeni vyjmeme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout. Přecedíme výpek a kořenovou zeleninu do něj protřeme sítem. Přidáme smetanu a uvedeme do varu. Vmícháme jíšku a krátce povaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a paprikou. Nakrájenou pečeni upravíme na míse se zeleninou a trochou omáčky. Ozdobíme ji snítkami šalvěje. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. Jako příloha jsou vhodné nudle s troškou másla.


Fotky receptu Nadívaná krůtí prsa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nadívaná krůtí prsa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !