Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Nadívaná krůtí prsa:
1 konzerva (425 ml) meruněk
| 4 červené papriky
| 1 středně velká cibule
| 2 krajíčky toastového chleba
| 2 vejce
| 2 polévkové lžíce celého zeleného pepře
| sůl
| bílý pepř
| 1,2 kg krůtí hrudi
| 1 svazek kořenové zeleniny
| 2 žluté lusky papriky
| 1 pór
| 3 stonky šalvěje
| 1/2 svazku petrželky
| 120 g nivy
| 1 žloutek
| 1/2 kelímku (100 g) smetany ke šlehání
| 1 polévková lžíce tmavší jíšky
| sladká paprika
| snítka šalvěje na zdobení, špejle, bílá nit, alobal
Postup přípravy receptu Nadívaná krůtí prsa:
Meruňky dáme okapat a nakrájíme je na kostičky. Dvě červené papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme rovněž na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Na velmi malé kousky nakrájíme krajíčky toastového chleba. Všechny tyto přísady smícháme s vejcem. Přidáme zrnka zeleného pepře, osolíme a opepříme. Maso omyjeme, osušíme a nožem nařízneme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou. Maso lehce stiskneme, sepneme špejlemi a pevně ovážeme bílou nití. Pak je položíme na rošt a pečeme v mírně předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia / plyn stupeň 3) asi 1 1/2 hodiny. Rychle si očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Vložíme ji do vymaštěného pekáče, který vsuneme pod rošt. Pečeni postupně podléváme 1/2 litrem vody. Zbylé papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na velké kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velké špalíky. Obojí rozložíme na rošt přibližně 20 minut před dopečením masa. Aby pečeně získala chřupavou kůrčičku, omyjeme a nasekáme šalvěj a petrželku, které potom smícháme s nivou, hořčicí a žloutkem. Touto směsí potřeme maso 15 minut před jeho dopečením. Pečeni vyjmeme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout. Přecedíme výpek a kořenovou zeleninu do něj protřeme sítem. Přidáme smetanu a uvedeme do varu. Vmícháme jíšku a krátce povaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a paprikou. Nakrájenou pečeni upravíme na míse se zeleninou a trochou omáčky. Ozdobíme ji snítkami šalvěje. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. Jako příloha jsou vhodné nudle s troškou másla.
Fotky receptu Nadívaná krůtí prsa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!