Postup přípravy receptu Nadívaná svíčková v římském hrnci:
Nejprve si ponoříme římský hrnec na 20 minut do teplé vody a pak můžeme začít. Svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikly 2 hluboké zářezy. Česnek oloupáme, rozetřeme se solí, rozmícháme ho s olejem a tím potřeme vnitřky zářezů. Paprikové lusky rozkrojíme na 4 díly, odstraníme semena a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na kostičky. Smícháme a částí naplníme zářezy, zbylé papriky a rajčata smícháme s rajským protlakem, červeným vínem, pepřem a dáme na dno římského hrnce a na směs dáme již připravenou svíčkovou.
Římský hrnec přikryjeme a vložíme do studené trouby!
Po 1 hodině pečení položíme na maso plátky slaniny a svíčkovou tak necháme péct odkrytou do křupava.