Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové

fotka Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové:

1 kopa šneků  |  slaná voda  |  hovězí (rybí) vývar  | 1/2 libry másla  | 1/2 libry a čistě přemytých sardelů  |  drobně krájenou kůrku z 1/2 citonu  |  trochu květu  | 3 stroužky solí dobře utřeného česneku  |  majoránka  |  strouhané žemle  |  sůl

Postup přípravy receptu Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové:

Kopu šneků zavři do prázdné místnosti – nejlépe dlážděné, kde je ponecháš o hladu několik dní, aby se dobře vyčistili. Uvař šneky v slané vodě, pak je vyndej z domků, uřež ocásky, přemej je v soli, očisti je patřičně a nech je buď v rybí, aneb je-li to v den masitý, v hovězí polévce ještě vařit, aby lépe změkli – domky vymyj v soli a nech je vysáknout. Pak dělej nádivku: na kopu šneků utři půl libry másla a půl libry rozetřených a čistě přemytých sardelů, dej k tomu z půl citrónu drobně krájenou kůrku, trochu květu, asi 2 neb 3 stroužky se solí dobře utřeného česneku, trochu majoránky a strouhané žemličky tolik, co za dobré uznáš, aby patřičná nádivka byla. Pak dej do domků vespod vždy kousek nádivky a jednoho šneka a vyplň zase domek nádivkou tak, až jsou tak jako prve doplněné. Tak do nich nalij té polévky, co se v ní šneci vařili, a podlij je tím: nech je asi čtvrt hodiny v troubě trochu opéct a dej je na stůl. Taktéž se můžou i na rošt, na takový, již k tomu cíli s důlkami zaopatřený, plech dát a na uhlíčku opéci nechat; lépe jest ale, když trochu omáčky pod nimi.


Fotky receptu Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice