Postup přípravy receptu Nadívaný jazyk :
Jazyk uvaříme v osolené vroucí vodě téměř doměkka. Na chvíli jej vložíme do studené vody, oloupeme, rozkrojíme po délce a uprostřed vydlabeme žlábek. Vydlabané maso nakrájíme na drobné kousky, promícháme s vejcem a s vymačkanou houskou zvlhčenou mlékem. Směs osolíme a naplníme jí obě poloviny jazyka. Přitiskneme k sobě a ovážeme režnou nití. Cibuli nakrájíme najemno, opečeme na tuku a vložíme jazyk. Petržel nakrájíme na kolečka i se snítky natě a nasypeme na jazyk. Jazyk potřeme sardelovou pastou, podlijeme vývarem a v horké troubě pečeme asi 20 minut. Šťávu zaprášíme moukou, opražíme jí, aby zrůžověla, dobře promícháme, dochutíme citronovou šťávou a povaříme. Měkký jazyk zbavíme nití, rozkrájíme na plátky a na talíři přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory.