40 g droždí
| 1 lžičku cukru
| 300 ml mléka
| 4 stroužky česneku
| 350 g vařeného uzeného masa
| 5 rohlíků
| 200 g krupice
| pepř
| nové koření
| 2 lžičky majoránky
| muškátový květ
| 2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek
| sůl
| 7 vajec
| tuk
| strouhanka
Postup přípravy receptu Nádivka s kváskem:
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso a rohlíky nakrájíme na kostičky. Rohlíky vsypeme do mísy a zalijeme je zbylým mlékem. Když nasáknou zlehka z nich vymačkáme zbylou tekutinu. Do mísy s rohlíky přidáme uzené maso, krupici, kvásek, česnek, koření a bylinky. Vše osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a promícháme. Nádivku rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a necháme alespoň 30 minut kynout. Pak ji vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut dozlatova.
Fotky receptu Nádivka s kváskem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!