Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Nakládané roštěnky

fotka Nakládané roštěnky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Nakládané roštěnky:

8 ks roštěnek  |  sůl  |  pepř  |  olej na smažení  | 3 lžíce solamylu  | 3 ks vejce  | 1 lžička soli  | 3 lžíce oleje  | 1 lžička sladké papriky  | 1/2 lžičky pepře  | 1/2 lžičky kari

Postup přípravy receptu Nakládané roštěnky:

Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Použijeme-li hovězí plátky, snažíme se koupit mladší (tj. světlejší) hovězí maso. Suroviny na nakládací směs společně rozšleháme v hluboké misce. Každou roštěnku touto směsí protáhneme a potom do této směsi roštěnky naskládáme na sebe. Dbáme na to, aby byly všechny roštěnky řádně ve směsi namočené. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme dolu do ledničky, kde necháme naložené maso 1-2 dny uležet. Neuškodí občas maso obrátit a třeba i propíchnout vidličkou. Než se maso uleží, seženeme si nějakou vhodnou syrovou zeleninu na oblohu (rajčata, papriky, cibuli…). Vlastní konečná úprava maso trvá velmi krátce, takže než se do ní pustíme, musíme mít také hotovou přílohu (brambory, bramborová kaše) a nakrájenou zeleninu na oblohu či salát. Na pánvi si rozpálíme tuk (hodně), poklademe na něj roštěnky a smažíme je po jedné straně 4-6 minut (ne déle). Potom je otočíme a do pánve přilijeme zbytek směsky z naloženého masa. Hotové roštěnky klademe na připravené talíře s přílohou a na maso ještě navršíme usmaženou směsku. Pochutnáváme si s vědomím, že jde o jídlo poměrně vydatné.



Fotky receptu Nakládané roštěnky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nakládané roštěnky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky