Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.04. 2018
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Nákyp z brambor a jehněčího masa

fotka Nákyp z brambor a jehněčího masa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Nákyp z brambor a jehněčího masa:

400 g jehněčího masa z kýty  | dle potřeby: mouka na obalení  | 2 lžíce olivového oleje  | 2 stroužky česneku  | dle chuti: sůl a pepř  | 1 lžička provensálského koření  | 750 g moučnatých brambor  | dle potřeby: máslo na vymaštění formy  | dle chuti: strouhaný muškátový oříšek  | několik lístků šalvěje  | 125 g smetany  | 1/8 l mléka  | 50 g strouhaného ementálu  | 30 g másla

Postup přípravy receptu Nákyp z brambor a jehněčího masa:

Maso nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a zlehka je oklepeme. Rozpálíme olej a plátky v něm do křupava osmažíme.
Oloupeme jeden stroužek česneku a jemně ho nakrájíme. Maso jím dobře potřeme a okořeníme solí, pepřem a bylinkami.
Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Druhým rozpůleným stroužkem česneku vymažeme nákypovou formu, kterou potom vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 220 °C.
Naskládáme polovinu brambor do nákypové formy, posolíme je a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Všechno obložíme masem a polovinou lístků šalvěje. Navrch naskládáme druhou polovinu brambor a vše ještě jednou chutně okořeníme.
Smícháme smetanu a mléko a nalijeme na nákyp. Posypeme sýrem a na to rovnoměrně rozložíme máslo. Pečeme 50 minut v troubě (plyn 4-5; teplota 200 °C), až budou brambory měkké. Před podáváním vše posypeme zbylými lístky šalvěje.


Fotky receptu Nákyp z brambor a jehněčího masa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nákyp z brambor a jehněčího masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !