Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nán

fotka Nán
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Nán :

500 g samokypřící mouky (možno nahradit moukou s trochou prášku do pečiva)  | 4 lžíce živého bílého jogurtu  | 125 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu Nán :

Kvašený chléb vyrobený z bílé mouky a jogurtu. Jogurt způsobuje kvašení a dodává chlebu zvláštní chuť. Tyto chleby se tradičně pečou v hliněných pecích, jenž jsou zapuštěny do země, dají se ovšem péct také v horké troubě nebo pod rozpáleným grilem.
Mouku, jogurt a sůl dejte do misky. Přidejte vodu po troškách a vytvořte jemné, lehce lepkavé těsto. Lehce prohnětejte, přikryjte vlhou utěrkou a odstavte asi na 1 hodinu na teplé místo.
Předehřejte troubu na 220°C (vysoký stupeň), nebo rozpalte gril. Lehce pomoučenýma rukama rozdělte těsto na čtyři díly. Vyválejte kulaté placky o velikosti 18 cm. Abyste vytvořili tradiční tvar kapky, poněkud povytáhněte jednu stranu.Dejte na vymazaný pekáč a v předehřáté troubě pečte asi 10 minut dokud se placky nenafouknou a nezhnědnou. Případně můžete péct placky pod rozpáleným grilem dokud se nenafouknou a nevytvoří se na nich hnědé skvrny. Podávejte horké.

Variace:

Pikantní nán - vemte mouku, 1 lžičku jemně nasekaného čerstvého koriandru, půl lžičky semínek černé cibule, půl lžičky sezamových semínek, čtvrt lžičky zrníček římského kmínu a čtvrt lžičky semínek fenyklu. Při přípravě receptu postupujte stejně jak je popsáno výše.

Keema nán - na pánvi roztopte trochu oleje a poduste 1 lžíci jemně nasekané cibule a 125 g mletého skopového masa asi 5 minut. Přidejte čtvrt lžičky mletého římského kmínu a poduste další 2–3 minuty. Nechte vychládnout. Jak je popsáno výše, vyválejte z těsta kulatou placku a doprostřed dejte trochu skopové směsi. Strany placky překlopte doprostřed a spojte dohromady. Placku obraťte a znovu vyválejte, dále postupujte stejně jako výše.

Péšavársý nán - smíchejte 90 g mletých mandlí, 1 lžíci sušeného kokosu, 1 lžíci práškového cukru, 1 lžíci nakrájených rozinek a 15 g měkkého čerstvého másla. Rozdělte těsto na části, vyválejte kulaté placky a postupujte jako u Keema naan.


Fotky receptu Nán :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nán
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !