Postup přípravy receptu Nealkoholické Bombardino:
Pokud budete zrovna řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Naučil mě ji na jednom veletrhu můj bývalý kolega Jiří, který se často nechával inspirovat Itálií. Připravili jsme ji pro pár klientů, a za chvíli k nám chodili i všichni z okolních stánků a nemohli si nealkoholické bombardino vynachválit.
Navíc to, že obsahuje Jesenku, byla pro spoustu z nich nostalgická záležitost. Pamatujete si, jak jste ji samotnou cucali z tubičky, když jste byli malí? Já Jesenku vždycky úplně milovala.
Místo vaječného likéru a rumu, které se dávají do alkoholického Bombardina, použijte oslazenou zahuštěnou smetanu, Jesenku. Tu nalijte do malé skleničky. Stačí úplně malinko, zhruba 10 ml. Pokud máte kávu rádi hodně sladkou, můžete dát i 20 ml.
Dále připravte espresso a pomalu ho nalijte na jesenku. Na něj přidejte trochu šlehačky.
Použijte místo Jesenky 20ml vaječnoho koňaku a 10 ml rumu - zahřejte je a zalijte kávou - s alkoholickým Bombarinem uděláte v zimě radost nejednomu lyžaři.
Zdroj: Kniha o kávě od Petry Veselé, nakladatelství SmartPress