Vložil: | Ivcasemish |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Německé zapékané brambory:
1 kg brambor
| 750 g zeleniny (mrkev, celer, pórek, petržel)
| 200 g salámu
| 1 sklenka vývaru ze zeleniny
| 2 vajíčka
| 250 ml mléka
| 1 lžíce másla
| 50 g strouhaného sýra
| sůl
| pepř
| špetka muškátového oříšku
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Německé zapékané brambory:
Postup:
Brambory uvařené ve slupce pokrájíme na plátky. Zeleninu povaříme ve vodě 5 minut, uzeninu pokrájíme na kolečka. Formu vymažeme tukem, poklademe brambory, zeleninou, salámem a poslední vrstvu tvoří zase brambory. Zalijeme sklenkou vývaru ze zeleniny. Přelijeme mlékem s rozšlehanými vajíčky, osolíme, opepříme – kdo má rád, přidá i špetku muškátového oříšku. Přidáme lžíci másla a nakonec zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme dozlatova asi 30 minut.
Fotky receptu Německé zapékané brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!